-
صفحه اصلی
-
اخبار
-
باید در قانونگذاری تعمق بیشتری در ارتباط با مباحث فقهی و...
منتشر شده در 09 دی 1399
رئیس حوزه های علمیه سراسر کشور :
باید در قانونگذاری تعمق بیشتری در ارتباط با مباحث فقهی و دینی داشته باشیم
رئیس حوزه های علمیه سراسر کشور گفت: حوزه و دانشگاه از نظر تحقیق و پژوهش در عرصه های حقوق و علوم پیرامون آن گام های بسیار خوبی برداشته شده است، ولی علی رغم این اقدامات، هنوز باید در قانونگذاری توجه و تعمق بیشتری در ارتباط با مباحث فقهی و مسائل دینی داشته باشیم.
آیت الله علیرضا اعرافی طی سخنانی در مراسم معارفه رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس از اهتمام مجلس شورای اسلامی به مسائل حوزوی و توجه به مسائل فقهی تقدیر کرد و بیان داشت: روند تقنین در کشور طبق منهج قوی جواهری و با نگاه به اطراف و افراد جدید، روند، رشد و توسعه خوبی پیدا کرده است.
وی ادامه داد: مراجع بزرگ تقلید حرکت تقنین بر اساس منهج جواهری را شروع کردند و آغازگرش در دوره جدید، حضرت امام راحل بودند و انشاء الله این مسیر تداوم پیدا خواهد کرد.
آیت الله اعرافی بیان داشت: شورای نگهبان تاکنون مسئولیت این کار( مطابقت قوانین با شرع) را داشته و در این جهت تلاش کرده و کارهای بزرگی هم انجام شده است.
عضو فقهای شورای نگهبان با اشاره به فعالیت پژوهشکده فقهی شورای نگهبان نیز گفت: تلاش می شود تا شورای نگهبان ارزیابی فقهی خود را تقویت و گستردهتر کند که در جای خود کار بهخوبی انجام میشود و نگاه ریاست محترم مجلس شورای اسلامی نیز تقویت ارتباط میان مجلس و شورای نگهبان است و امیدواریم با رویکرد مثبت و نگاههای جدید، قدمهای بهتری برداشته شود.
آیت الله اعرافی با اشاره به اینکه شکلگیری شالوده قوانین باید با نگاه فعال، پیشینی و ایجابی باشد، گفت: هم مجلس شورای اسلامی، مرکز پژوهش های مجلس و مرکز تحقیقات اسلامی مجلس این اهتمام را دارد و امیدواریم با رویکرد مجلس و اهتمامی که دارد، این مرکز بتواند در ادامه کارهای پیشین، قدمهای جدیتری بردارد.
وی ابراز امیدواری کرد که با تلاش و کوشش و روحیه الهی و بنیانی که در مجلس هست، شاهد تجلی قانونگذاریها و اقدامات و تصمیمات بهتری باشیم و مرکز تحقیقات اسلامی مجلس نیز، آن روند را ادامه داده و در جهت این رویکردهای عمیق، قدمهای اساسی بردارد.
آیت الله اعرافی خطاب به رئیس جدید مرکز تحقیقات اسلامی مجلس یادآورشد: تقاضایم این است که مجموعه ظرفیتهای حوزوی، طرحها و برنامهها را شناسایی کنید و تا مشخص شود کدام موارد آن باید به مرکز تحقیقات اسلامی مجلس وصل شود تا حلقه وصلی جهت ظرفیتشناسی حوزه باشد.
رئیس حوزه های علمیه سراسر کشور یادآورشد: در حوزه های علمیه صدها تحصیلکرده رشته حقوق و دهها مجتهد با رویکردهای جدید حضور دارند و از سوی دیگر رشتههایی در گرایشهای جدید حوزوی نیز تاسیس شده که بسیاری از آنها با کار مرکز تحقیقات اسلامی مجلس مرتبط است و آنها را به طور ویژه در حوزه فعال کنیم .